Cool Blue Outer Glow Pointer
There was an error in this gadget

Tuesday, April 12, 2011

Haiwan Kesayangan KATAK.....Creator : Emma




TING TONG.....anybody here....????

Skrg tiba plak giliran cikgu ema nk bercerita ttg idea yang bagi taman haiwan kesayangan kat PROTON CITY. Tp korang jgn la gelak plak bila haiwan yang dipilih ialah KATAK...hahahaha......ema bukan ape pilih katak ni sebab seronok  duk berangan nak jadi mcm PUTERI N PUTERA KATAK skrg ni pon duk berangan la nk jd cmtu walaupon pd hakikatnya ble jumpe katak org yang pertama skali lari ialah budak nama ema...ahaks...stop!!! stop!!!...klo biarkan ema ni membebel sampai kesudah x abis...hehehe....Ok la jom kte masuk pada rekabentuk taman haiwan kesayangan plak...

utk pengetahuan u olls semua utk taman haiwan kesayangan di Proton city ni ema namakan sbg FROGGY GARDEN...kirenya di situ rekabentuk taman katak tu dh mcm ONE STOP CENTER. Kt situ banyak benda yang boleh pengunjung dapatkan. Kat sana pelbagai maklumat yang berkaitan dengan katak disediakan seperti spesis-spesis, perumahan, penjagaan dan juga kebajikan katak-katak tersebut….selain itu pelbagai kemudahan disediakan disana macam pusat informasi, jualan makanan katak termasuklah kemudahan korang untuk memdapatkan baka-baka katak yang korang rase korang nak bela...
ok u olls jom kite tengok design2 yang dh ema bt utk rekabentuk taman katak tu...hopefully korg suka la dengan design2 ni....



DESIGN 1


FROG ISLAND ni adalah cadangan saya yang pertama. Utk rekabentuk frog island, terdapat 3 bahagian atau tempat yang menarik untuk dikunjungi para pengunjung. Di sana terdapat 1 bahagian yang mempunyai sebuah bangunan yang akan memberikan pelbagai informasi berkaitan dengan katak. Selain itu, di sana juga akan terdapat taman tema permainan utk kemudahan pengunjung kanak-kanak untuk bermain disana sambil ditemani ibu bapa mereka.  Dan tempat yang terakhir yang terdapat di sana ialah kolam pameran katak yang mana disana akan ditempatkan pelbagai spesis-spesis katak yang dapat menarik minat anda semua. Ianya lebih kurang mcm ZOO katak la...hehehe

1st Selected Site



1st Design Proposal



DESIGN 2

Design kedua ni plak lebih kurang cm design 1 tapi design 2 konsep die lain sikit sbb xduk atas pulau...hehehe utk design 2 ni ema namakan sebagai WORLD OF FROG...klo korg dpt tgk design bangunan pada taman katak tu pn dh menunjukkan kecanggihan dan kemodenan. Jadi teknologi yang digunakan untuk memberikan pelbagai informasi kepada pengunjung mestilah canggih dan moden. Dalam bangunan tersebut semua maklumat-maklumat yang berkaitan dengan katak diletakkan dlm 1 bangunan...kirenye pengunjung xyah penat-penat nk berjalan ke tempat lain bagi mendapatkan informasi tersebut. Selain tu, kt situ juga ada jualan dan pameran spesis-spesis katak yang korg x pnh tgk...mst korg teruja nk msk kt sana kn...kn...kn...hehehe.. pada design 2 ni ema letakkan billboard yang besar untuk memudahkan para pengunjung mengenalpasti lokasi taman katak ni nnt xde la korg tersesat ke taman-taman yang lain cm taman ikan, taman burung or taman kura-kura..hehehehe


2nd Selected Site



2nd Design Proposal





DESIGN 3

Ok jom kite tgk design ketiga ni plak design 3...utk design 3 ni, korg akan masuk melalui pintu gerbang yang diletakkan pada laluan masuk ke taman katak. Tapi sebelum korg masuk tu korg akan mendaftar masuk dengan masukkan nama anda ke skrin pintar yang disediakan pada bahagian tepi laluan masuk ke taman katak. Di sana terdapat sebuah bangunan yang berbentuk semi sfera yang menempatkan segala kemudahan di dalamnya...design ni kirenya menepati ciri-ciri ONE STOP CENTER untuk informasi berkaitan dengan katak-katak...di sana korg boleh mendapatkan segala jenis maklumat tanpa perlu ke tempat lain...hehehe canggih kn kirenya klo korg masuk sure2 korg xnk kuar dh????



3rd Selected Site



3rd Design Proposal



8 comments:

Anonymous said...

lurve ur idea...

mizz ilan said...

kreatif dn sgt menarik...sy suke dengan idea y ada.....

Anonymous said...

nurkhairina

salam..

pendapat saya, ketiga-tiga design adalah kreatif dan nampak menarik dan ceria..penggunaan warna adalah bersesuaian dengan tajuk..ape pun saya suka design pertama dan ketiga..

Anonymous said...

aishahhumairah83

salam..

pendapat saya, ketiga-tiga design menarik dan ceria dengan penggunaan warnanya bersesuaian, like semua design...

Sensei KH said...

salam....kpd commentors...thank u so much ats komen membina anda smua..

InsyaAllah akn diperbaiki di ms akn dtg...

thank u for visiting our blog..

mad_na said...

gud job emma!!!menarik...yg pling sy suke design 3...design 2 nampak simple skit, but nice...

farra raffa said...

waaaaa..mmg kelas design2 u..pling suke tgk yg 3..sesuai dgn habitat haiwan kesayangan katak, ala2 dkt ngn kolam g2...good job..i like!!!!

mohd said...

salam..

3 design yg menarik..sy plg suka design 3..nice..